);

Undgå knock-out af Google – 5 tips til en bedre placering på Google med godt indhold på din hjemmeside

Undgå knock-out af Google

– 5 tips til en bedre placering på Google med godt indhold på din hjemmeside


Google Content Quality

I april dette år lød verden over på de sociale medier advarsler om ‘Mobilegeddon’ – et skrækscenarie for virksomheder om, at hvis deres hjemmeside ikke var mobil-venlig, ville de blive straffet – og ikke længere blive vist i en Google-søgning. Så hvordan kan du undgå at blive sendt til tælling af dit publikum OG Google…?

 

Google har øget fokus og tilgodeser ‘godt og kvalitativt indhold’ – dvs. hvor lang tid bruger dit publikum på siden – er de engagerede og bliver hængende længe?

 

Her er 5 ting din hjemmeside skal have fokus på for at få en god placering i Google.

 

Let’s get ready to rrrrrrumble!

 

1. Gør indholdet relevant og let at læse (læsbart)

 

– Google foretrækker langt indhold, som er nemt at læse – som fastholder og engagerer læseren på siden. Er indholdet for kort er det sværere at gå i dybden. Så jo længere tid din gæst er på siden, jo bedre er det i forhold til Google.

– Undgå for meget ‘fag-jargon’ og knudrede sætninger: Din læser er hurtigere væk end du kan sige: “jernbaneskidtskraber”.

 

Så en god balance mellem ikke for lidt, men heller ikke for meget. Hvis det er langt indhold – så gør det overskueligt med gode overskrifter, bullets/punkter, billeder og grafik, som ‘trækker’ læseren gennem teksten.

 

2. Fokus på brugeroplevelsen (UX)

Hvis dit indhold på hjemmesiden er velstruktureret og nemt at navigere rundt i, så bliver din læser nok lidt længere. Igen – jo længere tid på din side, jo mere elsker Google dig. Og hvis din hjemmeside så også fungerer på mobile enheder, så er det endnu bedre.

 

 

Internet brug og mobile enheder

 

Mobiladgang til internettet (uden for hjemmet) er stadigt stigende- kilde: http://www.kulturstyrelsen.dk/mediernes-udvikling-2015/internetbrug-og-enheder/

 

 

3. Mindre ‘keyword-stuffing’ (seo)

Tekster fyldt med meningsløse nøgleord (pga af søgemaskineoptimering) for at opnå bedre placering i Google er passé. I stedet skal tekster primært give god mening for mennesker med relevant indhold, som giver lyst til at læse.

 

Gør dit indhold lækkert og letspiseligt, underholdende og inspirerende. Og hvis dit indhold er relevant for søgeord skal det selvfølgelig med, men hvor det giver god mening for læseren.

 

4. Backlinks er mindre vigtige

Unaturlige links er spild af tid. Fokuser på de links, som er relevante og giver mening og blot bidrager til ekstra information/inspiration til din læser.

 

5. Sociale signaler

Det er stadig ikke dokumenteret 100%, at sociale delinger har direkte indflydelse på søgeplacering i Google, men at der er sammenhænge mellem sociale delinger og SERP (den side, som kommer frem efter du har indtastet søgeord i søgeordsfeltet).

 

Og så skader det jo heller ikke, at jo flere delinger dit indhold har på sociale medier, jo flere mennesker når du ud til. Så mere synlighed for dit brand, men også mere traffik til din hjemmeside.

 

Disse 5 punkter er egentlig blot Google i en nøddeskal – og i og for sig intet nyt. Det er blot en venlig påmindelse om, at du til stadighed skal fokusere på dit indhold på hjemmesiden – og tænke mere på din læser – end på at fortælle udelukkende om dig selv (din virksomhed) og det, du sælger.


Har du brug for et Content-tjek af dit indhold eller hjælp til at optimere dine webtekster så ring til mig på tlf. 51763016 eller kontakt mig via mail christina@prangsgaard.com

 

Dette indlæg er baseret på denne artikel fra Searchmetrics (hvor du også kan læse rapporten om Googles ændringer).

 

Læs mere:

Sådan måler du ROI af din content-marketing indsats (via Brand Movers)

Pulsen på content marketing er lunken (via Joakim Ditlev)

Skab værdifuldt indhold (via Google Webmaster)

 

Har du oplevet at Google har ‘straffet’ dig og smidt din hjemmeside langt ned på listen i søgeplaceringen – eller din side findes slet ikke? :-/ Skriv en kommentar til indlægget herunder.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.